Hur kan viss konst vara så dyr?

Mängder av saker sätts upp på auktion varje dag, och det sträcker sig från allt från gamla saker i krig till gammal teknik och förstås där även konst. Att konst auktioneras ut till otrolig stora summor är knappast någonting nytt och det finns konstsamlare världen över som aldrig riktigt lyckas mätta sin samling utan vill verkligen ha allt som går att få tag på.

Varför viss konst kan vara så dyr beror oftast på hur pass gammal den är. Saker som är ett par hundra år gamla är som oftast väldigt sällsynta, och förr i tiden så målades det som oftast bara ett exemplar av en tavla och då oftast till kungligheter eller till annars högt uppsatta personer vilket ytterligare förstås höjer priset på konsten idag.

All konst måste inte vara gammal

Men all konst måste förstås inte vara gammal, utan det finns även konstnärer från vår nutid som arbetar med att skapa både klassisk konst i ny stil och att fokusera på mer modern konst vilket också kan vara oerhört dyr att köpa beroende på hur pass mycket av ett intryck den konstnären har gjort under sin livstid. Så vad som egentligen gör konst så pass dyr beror på många olika faktorer och egentligen var intresset för konst just då ligger någonstans. Idag så har dock spektrumet vidgats enormt och alltfler börjar klassa alltmer saker som konst vilket också höjer priset på det.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *