Konst i alla dess former

Konst kommer i mängder av olika former kan definieras i princip en oändlighet. Många hävdar att film är konst medan andra hävdar att film endast är film, och samma går för övriga former underhållning såsom musik som många också vill definiera som konst medan andra menar att det inte alls är någon form av konst. Idag finns det till och med dem som hävdar att TV-spel skulle kunna benämnas som konst, och diskussionen kan återigen fortsätta i all oändlighet.

Den mest klassiska konsten är dock den som målas på tavlor och som man ofta ser ute på auktioner för miljonbelopp. På många vis så har konst alltså blivit som en slags statussymbol att inneha, och oavsett om det handlar om konservburkar av Andy Warhol eller en vacker tavla av Picasso så är konst någonting som alla verkar vilja ha i sitt hem på ett eller annat vis.

Varför konst är så pass dyrt som det ibland kan vara är svårt att säga, många menar bara att det handlar om att alla saker med tiden blir dyra medan andra bara menar att ett konstverk som är snyggt nog helt enkelt blir dyrt. Det som definitivt kan sägas dock är att saker och ting blir dyrare ju färre det finns av dem och ju fler det finns som vill ha någonting. Så oavsett om det handlar om konst i museum eller konst i hemmet så är det någonting som alla verkar kunna uppskatta.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *